Beneficiaza de servicii bonus

Negocierile nu sunt niciodata doar simple. Negocierile reprezinta, in primul rand, oportunitatea fiecarei parti de a obtine cat se poate de mult din ceva anume, fara ca nici unul din participanti sa piarda prea mult. Cand vine vorba de masinile de inchiriat, acestea au pana la un punct un pret fix, ce nu poate fi modificat. Aceasta situatie se aplica, in special in cadrul inchirierilor pe prioada de scute de timp – intre o zi si cateva saptamani. Totusi, afacerile profitabile de abia de mai departe incep.

Orice firma de inchirieri masini care se respecta, va dori sa obtina contracte de inchirieri cat mai lungi, pentru ca banii sa se adune. De aceea, tarifele pentru o zi scad, pe parcurs ce perioada de inchiriere creste. Cu alte cuvinte, daca o masina costa 30 de euro pe zi, intr-un contract de  o zi, aceeasi masina poate costa chiar si 20 de euro pe zi, pentru contractele mai mari de o luna.

Astfel, desi firmele aplica reduceri pentru serviciile lor, ele tot castiga bani. In plus, daca ai ceva mai mult spirit antreprenorial atunci ai posibilitatea sa inchei o afacere si mai profitabila. Unele firme de inchirieri sunt dispuse sa negocieze pachete si mai avantajoase daca perioada de inchiriere este mai mare de 6 luni. Chiar daca perioada este mai lunga, firmei ii este asigurat un client, in timp ce tu, ca si client iei masina la un pret mai mic.

Desigur, este recomandat ca in toata perioada in care ai masina in custodie, sa ai incheiat un contract de asigrari. Cu cat acopera mai multe posibilitati cu atat mai bine, pentru ca inseamna ca nu vei avea nevoie sa te gandesti la lucruri in plus. Unele firme ofera asistenta mecanica pentru clientii lor astfel ca daca se defecteaza ceva, vei putea merge cu masina chiar la ei pentru reparatii gratuite – doar este masina lor in definitv.

La prima vedere serviciile de inchirieri par o afacere buna doar pentru companiile respective si nu pentru clienti, insa, la o privire mai atenta si la un calcul minimal, vom vedea ca beneficiile sunt de ambele parti. Desigur, nimic nu este gratis, insa cand vine vorba de mijloace de transport, totul pare destul de scump. Dar, de fapt o masina poate fi o investitie daca este aleasa potrivit. Trebuie sa stii ce sa alegi si pentru ce ai nevoie, pentru ca altfel risti sa arunci banii pe fereastra.