Ce sa faci la serviciile de inchirieri masini

Cand vrei sa inchiriezi o masina, trebuie sa ai in minte urmatoarele idei, in asa fel incat sa le inchiriezi pe cele mai bune, care sa nu iti faca probleme pe drum.

Compara tarifele

Compara ratele la inchiriere pe site-urile agentiilor. Asigura-te ca orice “oferta” este intr-adevar oferta: Uneori, un pret poate fi mic, chiar si dupa calcularea tuturor taxelor și impozitelor. Verifica site-uri promoționale si a evita “extra optiunile”, cum ar fi radio prin satelit. Ia in considerare colectarea masinii la o locatie diferita de aeroport, pentru a evita aceste taxe.

Rezerva devreme

Early Booking va ofera flexibilitate – pentru alegerea si stabilirea prețurilor. Timp in avans inseamna mai multe masini disponibile, o selectie mai larga si preturi mai bune. Ai grija sa ajungi la timpul stabilit pentru preluare. Chiar usoara intarziere poate costa o zi suplimentara.

Asigurare limita

Masina inchiriata este responsabilitatea ta si nu este cazul sa platesti cand ceva se strica, chiar daca nu este vina ta, drept pentru care, te indemn sa conduci linistit stiind ca ai asigurare care acopera orice prejudiciu. Este important sa inchei si o polita de asigurare, pentru a fi protejat de orice cost surpriza.

Fereste-te de restrictii

Cele mai multe, dar nu toate, agentii de inchirieri auto iti permit sa pleci dintr-un oras in altul, sau chiar din tara, in cazul companiilor care sunt in aproprierea granitelor tarii. In plus, unele agentii au restrictii privind drumurile pe unde poti circula cu masina, sau de unde sa alimentezi, ori alte pretentii preferentiale.

Asigura-te ca le stii pe toate si le respecti, pentru a nu fi obligat la intoarcere sa platesti mai mult decat ai stabilit.

Verifica daunele

Plimba-te in jurul masinii, pentru a observa orice minus, zgarieturi sau urme de lovituri. Foloseste camera foto sau smartphoneul pentru a face fotografii sau video pentru orice daune (sau lipsa acestora). Este important sa stii in ce stare iei masina si in ce stare o aduci in apoi, la fel, pentru a evita orice cost suplimentar.

Retine ca serviciile de inchirieri masini pot fi un serviciu convenabil sau nu, dar depinde doar de tine sa nu cheltui prea mult pe nimic.