Istoria serviciilor rent a car

Despre istoria serviciilor rent a car va vom oferi informatii si detalii in cele ce urmeaza, deoarece este interesant sa avem o privire de ansamblu asupra aparitiei acestor servicii, si cum s-au dezvoltat odata cu trecerea anilor. Referitor la tara noastra, trebuie sa spunem ca este una dintre tarile aflate in top in ceea ce priveste procentul de proprietari. Indiferent daca vorbim despre bunuri mobile, sau imobile, celor din tara noastra le place sa fie proprietari, si aleg de cele mai multe ori aceasta situatie in loc sa opteze pentru ceva de inchiriat. Insa, chiar si in aceste conditii, despre sectorul inchirierilor auto, putem sune ca este unul destul de bine cotat, iar acest lucru se intampla mai ales in cazul marilor orase. Aici, tot mai multe persoane, mai ales din randul celor de afaceri opteaza pentru o masina de inchiriat. Acest lucru este poate si normal, pana la urma, deoarece serviciile de inchirieri, ofera posibilitatea de a calatori in cele mai bune conditii, dintr-o locatie in alta. Totodata, serviciile de acest tip sunt recunoscute pentru eficienta, flexibilitatea, si confortul oferit.  Tot referitor la tara noastra, se observa o inmultire a cererilor de inchiriere, indiferent daca vorbim despre masini sau despre alte lucruri. Simtul de proprietate nu mai este la fel de acerb. Este posibil sa va ganditi la aceste servicii de rent a car ca la ceva relativ nou aparut pe piata serviciilor, si chiar daca la noi acest lucru este partial adevarat, in cazul altor tari occidentale, putem vorbi despre o adevarat istorie despre rent a car. Astfel, aceasta practica este una destul de veche, si putem adauga ca prima masina inchiriata a fost in SUA, in anul 1904, iar acest lucru se intampla la un magazin ce se ocupa cu inchirierea de biciclete. Inchirierea s-a facut prin intermediul unui anunt dat la ziar.

untitledApoi, nu a mai fost decat un pas pana la prima firma de rent a car, care a aparut in anul 1912 in Germania. Aceasta firma exista si in zilele noastra, iar longevitatea este asigurata de practicile profesioniste, si de asemenea de adaptarea la cerintele pietei, chiar si cu trecerea anilor. In acest moment, aceasta firma de inchirieri masini, a ajuns sa aiba filiale in 105 tari din toata lumea, iar flota de masini numara aproximativ 220.000. Dupa acest prim exemplu despre companiile de rent a car, au aparut si alte companii, iar in anul 1916 si 1918 au aparut si primii concurenti. Apoi in anii 50, industria de autovehicule, s-a dezvoltat foarte mult, ceea ce a dus la situatia in care aproape fiecare familie din SUA detinea o masina personala, iar serviciile de inchirieri auto erau solicitate ocazional. Insa, chiar si in aceste conditii, in acele perioade s-au dezvoltat unele companii ce au rezistat pana in zilele noastre, ceea ce inseamna ca serviciile de inchirieri masini pot reprezenta un succes pentru economie.

Dupa cateva decenii, serviciile de rent a car au ajuns si in tara noastra. Insa, se considera ca in Romania, aceste servicii nu au ajuns inca la apogeu, iar acest lucru se intampla datorita ideii si simtului de proprietate ce a ramas inca intiparit in mintea romanului. In alta ordine de idei, este asteptat ca in perioada urmatoare sa infloreasca aceasta nisa a serviciilor, si observa, ca pe piata isi fac aparitia tot mai multe companii ce ofera servicii de inchirieri auto. In cazul in care si dumneavoastra veti dori sa optati pentru ele, este indicat sa va informati, pentru a avea posibilitatea de a apela la cele mai bune servicii. In acest sens, puteti intra pe acest site, deoarece acesta este locul in care veti gasi si alte informatii importante si interesante despre ceea ce inseamna domeniul rent a car. De asemenea, veti avea posibilitatea sa primiti oferte ideale pentru acest tip de servicii.