Istoria serviciilor rentacar

rentacarProbabil stiti ca serviciul de  rentacar, este oferit de companii care pun la dispozitia clientilor din parcul propriu auto, mai multe masini din care acestia pot inchiria pe perioade determinate in schimbul unor sume de bani stabilite. Acest serviciu de rentacar este in principal util turistilor care viziteaza anumite locatii si care nu dispun de o masina proprietate personala. Insa nu doar turisti pot profita de avantajele acestor servicii, pentru ca oricine are nevoie pentru o anumita perioda de timp poate inchiria cu incredere.

Companiile de rentacar au preturi de inchiriere ce difera in functie de masina dorita, insa si de perioada care clientul vrea sa inchirieze. In general cu cat perioada de inchiriere este mai lunga cu atat costul inchirieri scade mai mult. Aceste servicii de rentacar au o istorie de peste 100 de ani. Primele masini inchiriate au fost in anul 1904 , in Statele Unite ale Americii. Insa inainte de aparitia masiniloor, calestile erau des inchiriate, lucru ce sta la baza serviciilor de rentacar.

Inventatorul acestui serviciu de rentacar este un american pe nume Joe Saunders.  Acesta a inceput afacerea inca din 1916, si oferea pentru inchiriere clientilor o masina Model T Ford. Mai tarziu in anul 1917 compania sa de rentacar era numita Ford Livery Company si avea in parcul auto pentru inchiriere peste 18 modele de Model T Ford, care le inchiria clientilor la pretul de 10 cenți/milă.

Pana in anul 1926 afacerea a avut un mare success si a ajuns sa se exinda in 56 de orase. In Romania serviciile de rentacar au aparut abia dupa 2003-2004, insa piata acestor servicii sa extins si dezvoltat foarte mult, deoarece au aparut multe companii de rentacar care se perfectioneaza in permanenta, pentru a veni  cu ceva nou in sprijinul clientilor.